Güncel

Adana'da bugün meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür 'stres alanlarında değişim var' diyerek açıkladı

Bugün saat 08.44'te merkez üssü Kozan ilçesi olan depremin büyüklüğünü 5,5 olarak kaydedildi. Bölgede büyük panik yaratan depremin ardından açıklamada bulunan Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu depremi 6 Şubat depremi üzerinden değerlendirirken, Prof. Dr. Okan Tüysüz de 'Daha büyük bir deprem olur mu?' sorusuna yanıt verdi.

Abone Ol

Bugün sabah saatlerinde Adana'da meydana gelen deprem çevre illerde de hissedildi. Büyük panik yaratan depremin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Prof. Dr. Naci Görür, şunları kaydetti:

 "Adana Kozan’da 5,5 deprem. Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde, muhtemelen Savrun zonunda. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var, sevgiyle." 

NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Okan Tüysüz de  'Daha büyük bir deprem olur mu?' sorusuna, bölgede daha büyük bir deprem beklemediğini belirtti:

"Beklenen bir depremdi bildiğiniz gibi 6 Şubat’ta iki büyük deprem yaşadık. Bunun batıya doğru bir enerji yüklemesi yaptığını uzun süredir söylüyoruz. Zaten yaşanan artçılar da özellikle Elbistan doğusu ve Çardak civarından yoğunlaşmıştı. Özellikle burada enerji birikimi var bu tür depremler olağan 5.5 orta büyüklükte bir deprem daha önceki depremde hasar almış yapılar varsa onlardaki hasarın bir miktar artmasına neden olabilir.

Savrun fayı dediğimiz fay aşağı yukarı Çardak ilçesinden Kozan’a kadar ulaşan ve çok sayıda kollardan oluşan bir fay demek. Bunun üzerinde bir gerilme birikimi vardı ve bu gerilimin bir şekilde boşalması gerekiyordu. 5.5 büyüklüğünde deprem de bunun bir işareti.

5.5’ten daha büyük bir sarsıntı bekler miyiz? Şimdi burada görüşler muhtelif bazı hocalar bu fayın daha büyük bir deprem yaratacağını söylüyorlar benim kanaatim bu bölgede daha büyük bir deprem olmayacağı yönünde.''