Güncel

Adana'da Kadın Cinayeti: Boşanma Aşamasındaki Eşini Parke Taşıyla Öldürdü

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, 55 yaşındaki Murat Dürüst, boşanma aşamasındaki eşi Ayşe Dürüst'ü (53) sokak ortasında vahşice katletti.

Abone Ol

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, 55 yaşındaki Murat Dürüst, boşanma aşamasındaki eşi Ayşe Dürüst'ü (53) sokak ortasında vahşice katletti. Olay, 28 Ağustos akşamı Dervişiye Mahallesi Atatürk Caddesi'nde meydana geldi.

Murat Dürüst, bir süre önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle evini terk eden ve 2 çocuk annesi olan eşi Ayşe Dürüst ile sokakta karşılaştı. Çift arasında çıkan tartışmada, Murat Dürüst, eşinin kendisine yalan söylediğini iddia ederek öfke nöbetine kapıldı. Öfkeli adam, kaldırımdan aldığı parke taşıyla eşinin başına vurmaya başladı.

Çevredekilerin müdahalesiyle saldırgan durduruldu ve olay yerine sağlık ile polis ekipleri çağrıldı. Ağır yaralanan Ayşe Dürüst, Yumurtalık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak durumunun ciddiyeti nedeniyle Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Ne yazık ki, Ayşe Dürüst, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayın ardından Murat Dürüst, çevredekilerin linç girişiminden polis tarafından kurtarıldı ve gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Dürüst, ifadesinde eşinin kendisine yalan söylediğini düşündüğünü ve bu nedenle saldırıya geçtiğini belirtti.

Ayşe Dürüst'ün cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu korkunç olay, kadına yönelik şiddetin bir kez daha gündeme gelmesine neden oldu.