Güncel

Adana'da peş peşe 3 deprem! İlk açıklama geldi

Adana'ya bağlı Kozan ilçesinde peş peşe 3 deprem meydana geldi. AFAD sosyal medya hesabı üzerinden deprem verilerini yayımladı.

Abone Ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sayfasında paylaşılan bilgiye göre, Adana'nın Kozan ilçesinde 4,6 şiddetin deprem meydana geldi.

Saat 05.32'deki yaşanan depremin 7,6 kilometre yerin altında olduğu ölçüldü.

ÜST ÜSTE DEPREM

İlk deprem sonrası aynı merkezde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Depremin derinliğinin 7 kilometre olduğu paylaşıldı.

Saatler 05.34'ü gösterdiğinde ise 4 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi.

"GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ekiplerin sahada tarama çalışmalarına deavm ettiği şu ana kadar olumsuz bir durum olmadığını belirtti.

Sosyal medya hesabı zerinden yaptığı açıklamalarda şu cümlelere yer verdi:

"Adana Kozan merkezli 4.6, 4.5, 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedillen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.

"HEPMİZE GEÇMİŞ OLSUN"

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, tüm vatandaşlara geçmiş olsun mesajını iletti.

Bahattin Alp Arslanköylü, "Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun" açıklamalarında bulundu.