Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), aşırı yağışlar nedeniyle 15 il için 'turuncu', 15 il için ise 'sarı' kodlu uyarıda bulundu. AFAD ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği bölgelerde 63 ihbarın olduğu bildirilirken, Zonguldak-İstanbul yolunun ulaşıma kapalı olduğu açıklandı.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, Artvin, Bartın, Bolu, Düzce, Giresun, Kastamonu, Karabük, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon ve Zonguldak illerinde 'turuncu kod' uyarısı verildiği belirtildi. Ayrıca, Amasya, Bilecik, Bursa, Erzincan, İstanbul, Tokat, Bayburt, Yozgat, Ardahan, Yalova, Sivas, Kars, Gümüşhane, Erzurum ve Çorum illeri için de 'sarı kod' uyarısı yapıldığı ifade edildi.

Uyarı verilen illerde AFAD ve valiliklere bilgilendirme yapıldığı kaydedildi. Turuncu kodla uyarılan 15 ilde yaşayan vatandaşlara SMS yoluyla bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

Öte yandan, Zonguldak'ın Merkez ilçe ve Çaycuma ilçesinde yaşanan aşırı yağışlar sebebiyle Zonguldak İl AFAD, Bilecik İl AFAD ve Manisa İl AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Aşırı yağışlar sonucunda il genelinde su baskınları, yıldırım düşmesi ve kaya düşmesi olaylarının meydana geldiği aktarıldı. Ayrıca, Zonguldak-İstanbul yolunun ulaşıma kapalı olduğu da belirtildi.

Benzer şekilde, Bartın'da da aşırı yağışlar nedeniyle 129 ihbar olduğu ve ev su baskınları, kaya düşmesi ve kanal taşmalarının yaşandığı ifade edildi. Kuruçay deresinin taşması sonucu mahsur kalan 11 kişinin kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi. AFAD ekiplerinin Bartın, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Samsun illerinden sevk edildiği açıklandı.

Rize ve Trabzon illerinde de olumsuzluklara karşı AFAD ekiplerinin teyakkuz halinde beklediği belirtildi. AFAD tarafından uyarı verilen tüm illere ekiplerin sevk edildiği ifade edildi. Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını takip etmeleri önem taşıyor.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi