Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinda son durum Otomobil alacaklar dikkat! Taşıt kredilerinda son durum

15 kişi hayatını kaybetti

20 Haziran 2024 tarihinde, Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ve çevre köyleri ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi ve köylerinde meydana gelen yangınlar sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi. Yangınlar, geniş tarım alanlarını ve hayvanları da etkiledi. AFAD, yangınların ardından bölgenin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

Acil yardım ödenekleri gönderildi

AFAD, yangından etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hızlı bir şekilde harekete geçti. Diyarbakır'a 3 milyon TL, Mardin'e ise 2 milyon TL olmak üzere toplamda 5 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi. Bu ödenekler, yangından zarar gören vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak.

Tarım ve hayvancılık için 50 milyon TL destek

Yangınların tarım ve hayvancılık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı ve AFAD tarafından bölgeye 50 milyon TL ek ödenek sağlandı. Toplamda 55 milyon TL'lik bu destek paketi, yangından etkilenen çiftçilerin ve hayvancılık yapan vatandaşların zararlarını gidermeyi hedefliyor.

Devletin tüm imkanları seferber edildi

Yangın sonrası devletin tüm imkanları seferber edilerek hızlı bir şekilde bölgeye yardım ulaştırıldı. AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Devletimizin tüm imkanları hızla seferber edilmiştir" denildi. Bu çerçevede, yangının yarattığı zararların en kısa sürede giderilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.