Güncel

Aile Destek Programı ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla Aile Destek Programı ödemelerini öne çekti. Bu kapsamda hanelere toplam 4 milyar TL ödeme yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, program hakkında detaylı bilgiler verdi.

Abone Ol

Türkiye'de milyonlarca ihtiyaç sahibi aileye destek olmak amacıyla hayata geçirilen Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, toplamda 4 milyar TL'lik ödeme ile ihtiyaç sahibi ailelerin bayram öncesinde maddi olarak rahatlamasını sağladı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yapılan destekleri değerlendirirken, programın kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla sürdürüldüğünü vurguladı. Büyüyen ve gelişen Türkiye'nin refahını vatandaşlarla paylaşma çabasının devam ettiğini belirten Bakan Göktaş, özellikle Kurban Bayramı dolayısıyla ödemelerin öne çekildiğini ifade etti.

Bugüne kadar 84,3 milyar TL'lik destek sağlanan program kapsamında, her ay düzenli olarak hanelere yardım yapıldığı biliniyor. Bakan Göktaş, yapılan ödemelerle birlikte programın etkinliğinin artırıldığını ve gelişen hayat koşullarına göre sosyal yardım programlarının adapte edildiğini belirtti.