Aile hekimleri yeni ilaçları reçete edebilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçları artık aile hekimleri tarafından reçete edilebilecek. İlgili sağlık raporu olan hastalar, bu ilaçları hastaneler yerine aile hekimlerinden alabilecekler.

Hastanelerdeki yoğunluk azalacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, düzenlemenin amacının hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak ve raporlu hastaların işini kolaylaştırmak olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, "Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak, raporlu hastalarımızın işini kolaylaştırmak için aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıyoruz. 2 milyon vatandaşımız yeni ilaç düzenlemesinden faydalanacak," dedi.

Hangi ilaçlar aile hekimlerinden alınabilecek?

Bakan Işıkhan, kronik Hepatit B, Hepatit D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimleri tarafından, ilgili sağlık raporu olan hastalara yazılabileceğini ifade etti. Düzenleme ile hastaların hastanelere gitme zorunluluğu azalacak ve aile hekimleri aracılığıyla tedavi süreçleri hızlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez

Yeni düzenleme, yaklaşık 2 milyon vatandaşı ilgilendiriyor. Bu kapsamda, aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısı artacak ve böylece hastalar hastanelere gitmeden aile hekimlerinden bu ilaçları temin edebilecek.