Sağlık Bakanlığı, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için önemli bir düzenlemeye gitmeye karar verdi. Resmi Gazete'de yayımlanan "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile aile hekimlerine verilen ihtar puanı uygulaması kaldırıldı.

Önceden uygulanan sistemde, denetimler sırasında tespit edilen aksaklıklar nedeniyle aile hekimlerine ihtar puanı verilerek sözleşmeleri belirli bir eşik değere ulaştığında feshediliyordu. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrasında yapılan değişiklikle bu uygulama tamamen ortadan kaldırıldı.

Yapılan düzenlemeyle birlikte, aile hekimlerinin disiplin işlemleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan hükümlere göre yürütülecek. Bu sayede, aile hekimlerinin performansı ve mesleki sorumluluğu daha adil ve şeffaf bir değerlendirme sürecine tabi tutulacak.

Vakıfbank'tan eşi benzeri görülmemiş kampanya...  iPhone 15, Apple Watch ve AirPods Vakıfbank'tan eşi benzeri görülmemiş kampanya... iPhone 15, Apple Watch ve AirPods

Bu kararla birlikte, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, disiplin kurallarına daha uyumlu olacak ve denetimlerde yapılan hataların cezai yaptırımı yerine, daha eğitici ve iyileştirici önlemlerle karşı karşıya kalacaklar.