Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Emekliye ayrılan tuğgeneral YDK'ya sevk edildi Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Emekliye ayrılan tuğgeneral YDK'ya sevk edildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapacağı konuşma hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, "Netanyahu'nun ABD'deki hitabı üzerine Abbas'ı davet ettik" diyerek, Filistin davasına olan desteği bir kez daha vurguladı.

Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Abbas'ın Türkiye'yi ziyaretinin önemine değindi. Çelik, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Abbas'ı Türkiye'ye davet ettiklerini belirtti. Çelik, "Dünya barışının anahtarı Orta Doğu'dadır, Orta Doğu'nun barışı ise Filistin'dedir" ifadelerini kullandı.

"Yüce Meclis'imiz Filistin Davasına Desteğini Gösterecek"

Ömer Çelik, Abbas'ın TBMM'de yapacağı konuşmanın Filistin davasına güçlü bir destek olacağını ifade ederek, "Abbas'a ve Filistin halkına partimiz adına sevgilerimizi iletiyor ve desteğimizi yineliyoruz. Bazı çevrelerce yapılan spekülasyonlar ve eleştiriler bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor" dedi. Çelik, Abbas'ın konuşmasının, TBMM'nin Filistin'e olan desteğini bir kez daha gösterme fırsatı sunacağını belirtti.

"Netanyahu ile Aynı Anda Konuşması Planlanmıştı"

Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Abbas'ın davet edilmesinin, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde konuşacağı tarihe denk getirilmek istendiğini, ancak Abbas'ın mazeretleri nedeniyle bunun mümkün olamadığını açıkladı. Çelik, "Planlama o şekildeydi, ancak Haniye'nin şehit olması ve Abbas'ın mazereti nedeniyle gerçekleşmedi" dedi.

"Barış İradesi Olduğunda Çocukları Öldürüyorlar"

Çelik, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu soykırımcı olarak nitelendirerek, "Barış iradesi olduğunda Netanyahu okulları bombalayıp çocukları öldürerek bu iradeyi yok ediyor" dedi. Çelik, ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin BM yapısında reform gerektiğine dair açıklamasını da destekleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllar önce ortaya koyduğu "Dünya 5'ten büyüktür" tezinin bugün genel kabul gördüğünü vurguladı.

"ABD Çelişkili Davranıyor"

Çelik, ABD'nin barış çabalarıyla İsrail'e verdiği askeri destek arasındaki çelişkiye de dikkat çekti. Çelik, "ABD'nin, Netanyahu hükümetinin suikastlarına karşı sessiz kalması, kendi ülkelerine yönelik suikastlara karşı gösterdiği tepkiyle çelişiyor" dedi.

Son olarak, Çelik, Mahmud Abbas'ın TBMM'deki konuşmasının demokrasi tarihi açısından önemli bir mesaj taşıdığını belirterek, "Abbas'ın konuşmasıyla Meclis'imiz insan haklarından ve mazlumlardan yana tavrını ortaya koymuş olacaktır" dedi. Abbas'a "hoş geldiniz" diyerek, Filistin mücadelesine verilen desteğin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde sürdürüleceğini vurguladı.