İstanbul'da uzun süredir devam eden tepkiler üzerine taksi sayısının artırılması planlanıyor.

Bloomberg'e konuşan iki yetkilinin aktardığına göre, AK Parti, şehirdeki taksi sayısını yüzde 73 oranında artırarak yaklaşık 32 bine çıkarmayı hedefleyen bir yasa taslağı üzerinde çalışıyor. Yetkililer, planın henüz netleşmediğini ve bu nedenle isimlerinin açıklanmasını istemediklerini belirtti. Taksi sayısındaki artışın ne zaman gerçekleşeceğine ise ilerleyen süreçte karar verileceği ifade edildi. Amaç, her 500 kişiye bir taksi düşen, mevcut oran olan 861’den 500'e çekmek.

Fenerbahçe ve Galatasaray Hisseleri Borsada Kapıştı! Dün Gecenin Yansıması Büyük Oldu Fenerbahçe ve Galatasaray Hisseleri Borsada Kapıştı! Dün Gecenin Yansıması Büyük Oldu

Son yıllarda güzergâh seçen, müşteri kabul etmeyen ya da turistlerden fazla ücret talep eden taksi şoförleri, 16 milyonluk İstanbul için büyük bir sorun haline geldi. Türkiye’nin turizm gelirlerini artırmak için İstanbul’un önemi arttıkça, bu sorunlar şehir için utanç kaynağı olarak görülmeye başlandı. 2023 yılı içinde belediyeye taksilerle ilgili yaklaşık 72 bin şikayet iletildi. Öte yandan, taksi sahipleri ise ücretlerin yetersiz olduğundan şikayet ediyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında seçildiğinden beri taksi sayısını artırmaya çalışsa da bu çabaları bir şekilde engellendi. Yeni plan ise İmamoğlu'nun geçen yıl büyük bir zaferle yeniden seçilmesinin ardından gündeme geldi ve bu zafer, Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye meclisinde çoğunluğu elde etmesini sağladı.