Güncel

Ak Parti Yerel Seçimlere Hazır, Sahada 2 Milyon 300 Bin Görevli Olacak!

Ahmet Özdemir, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne dair partisinin kapsamlı hazırlıklarını kamuoyuyla paylaştı.

Abone Ol

 AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı, Ahmet Özdemir, Türkiye genelinde 81 ilde Seçim Koordinasyon Merkezleri kurduklarını, bu merkezlerin 57 ilde parti binalarında faaliyet gösterirken, 24 ilde ise müstakil mekanlarda faaliyet gösterdiğini belirtti. Ayrıca, büyük beldelerde de Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturarak adayların sahaya inmeden önce detaylı bir hazırlık yapmalarını sağladıklarını ifade etti.

Özdemir, Seçim Koordinasyon Merkezlerinin, ilgili ildeki sivil toplum kuruluşları, mahalleler, muhtarlar, emekliler, yaşlılar, gençler ve dezavantajlı gruplar gibi çeşitli kesimlerle iletişim kurarak kapsamlı bir envanter çıkardığını belirtti. Adayların sahaya inmeden önceki programlarını, nereye gideceklerini, ne konuşacaklarını ve ne kadar süreyle konuşacaklarını belirleyerek seçim sürecini planlı bir şekilde yönetmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Hukuki ve teknik bir perspektiften yaklaşarak, seçmenin kullandığı oyun güvence altına alınması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Özdemir, partisinin sahadaki görevli sayısının 2 milyon 300 bin olduğunu açıkladı. Bu görevlilerin, her bir sandıkta yaklaşık 5 kişi olmak üzere toplamda 200 bin sandık için hazır bulunacaklarını belirtti. Ayrıca, bu görevlilerin arkasında müdahale edebilecek eğitimli insanların olduğunu ve herhangi bir sorun durumunda müdahale edebilecekleri 1 milyon kişilik bir ağın oluşturulduğunu ifade etti. Özdemir, teknik destek için başvurulabilecek 300 bin civarında ekibin de bulunduğunu belirterek, seçim sürecindeki tüm aşamalarda etkili bir network oluşturduklarını ve Genel Başkanları'nın bu süreci yakından takip ettiğini vurguladı.