CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde Erdoğan'ı ziyarette bulunmuş, Erdoğan da iade-i ziyaretle 18 yıl sonra ilk kez CHP Genel Merkezi'ne adım atmıştı. "Yeni anayasada uzlaşı" başlığı üzerinde değerlendirmeler yapılırken "normalleşme sürecinin" sürüp sürmeyeceği mercek altına alınırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapmış olduğu yazılı açıklama sonrası gündem yeni bir boyut atlamıştı.

Yeni bir döneme geçiş yapılacak

Son zamanlarda siyasette meydana gelen rahatlama dönemi şimdilik ertelenirken, AK Parti 2028'e yönelik oluşturmuş olduğu üç yönlü iletişim modeli ile bugüne kadar belirli bir çerçevede sıkışan bazı algıları yıkarak yeni bir döneme geçiş yapmaya hazırlanıyor.

Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Gündem Değerlendirme ve Görüşler Alınacak

  • Bu kapsamda oluşturulacak söylem çalışma ekipleri gündem belirleyecek ve konu başlıkları üzerinde yoğunlaşacak; partililer arasında söylem birliği oluşturulacak.
  • Yeni süreçte vekillerin gündeme dahil olmayan, yerinden söz, sataşma, grup önerileri gibi başlıklarda her anlamda görüşler alınacak ve basın toplantıları daha sık şekilde düzenlenecek.
  • Gündemde bulunan her konuya yönelik parti görüşü alınacak.
  • Vekiller ve yöneticilerin, Erdoğan'ın yeşil ışık yakmadığı televizyon programlarına aktif katılım gösterilmesi hedefleniyor. Partililer tartışma programlarında yer alarak parti politikalarını ve güncel konular üzerinde duracak.