AK Parti, gelecek dönem için üç ayaklı yeni bir iletişim stratejisi geliştirdi. Bu strateji, halkla daha etkili iletişim kurmayı ve partinin görünürlüğünü artırmayı hedefliyor. 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından oluşturulan yeni yol haritası çerçevesinde, parti içi ve dışı iletişimde daha etkin yöntemler izlenecek.

Yeni İletişim Stratejisi

AK Parti'nin yeni iletişim stratejisi üç ana başlık altında toplanıyor:

Söylem Grupları Oluşturulacak AK Parti, halkla iletişimde "kör noktaları" belirleyerek, bu alanlarda etkili olabilmek için milletvekilleriyle dönemsel olarak değişecek söylem çalışma grupları oluşturacak. Bu gruplar, gündem oluşturacak ve akışı belirleyecek konular üzerinde çalışarak partililer arasında söylem birliği sağlayacak.

Basın Toplantısı Sayısı Artırılacak Yeni dönemde, AK Partili milletvekillerinin Meclis çalışmalarında daha aktif olmaları sağlanacak. Meclis Genel Kurulu'nda ya da komisyonlarda gündem dışı konuşmalar, yerinden söz almalar, sataşmalar ve grup önerileri gibi her fırsatta konuşmaları teşvik edilecek. Ayrıca, basın toplantıları ve açıklamalarının sıklığı artırılarak parti görüşlerinin daha geniş kitlelere ulaşması hedeflenecek.

Televizyon Programlarına Aktif Katılım Sağlanacak AK Partili vekiller ve parti yöneticileri, televizyonlardaki tartışma programlarına daha aktif katılacak. Bu katılımlar sayesinde, parti politikaları ve güncel konular hakkında değerlendirmeler yapılarak, partinin görüşleri geniş bir izleyici kitlesine aktarılacak.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi büro personeli alımı! KPSS 50 puan isteniyor

Daha Görünür Olmak İçin Adımlar

Milliyet'te yer alan habere göre, AK Parti'nin yeni iletişim stratejisi kapsamında, parti yetkilileri sahada ve medyada daha görünür olacak. Parti yönetimi, halkla iletişimdeki kör noktaları tespit ederek, bu alanlarda daha etkili olabilmek için çalışmalar yürütecek.

Yeni strateji çerçevesinde, AK Partili vekiller ve yöneticiler televizyon programlarına aktif katılım sağlayacak, çok konuklu tartışma programlarına katılarak parti politikalarını ve güncel konuları değerlendirecek.

Bu strateji, AK Parti'nin görünürlüğünü artırmayı ve parti politikalarının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda, parti içindeki ve dışındaki tüm iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacak ve halkla daha doğrudan bir iletişim kurulacak.