Güncel

Ak Parti'den erken seçim çağrılarına çok net yanıt geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, muhalefetin erken seçim çağrılarına yönelik açıklamalarda bulundu. Dağ, Türkiye'nin erken seçim gündeminin olmadığını belirterek, muhalefetin bu taleplerini "beyhude tartışma" olarak nitelendirdi.

Abone Ol

"Erken seçim Türkiye'nin gündeminde yok"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Niğde'de düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" kapsamında yaptığı basın toplantısında muhalefetin sık sık dile getirdiği erken seçim çağrılarına değindi. Dağ, “Bu beyhude tartışmanın konusu, CHP'nin yalan ve riya siyasetinden sonra en istikrarlı olduğu ikinci konudur. Türkiye'nin erken seçim gibi bir gündemi yoktur.” ifadelerini kullandı.

Dağ, AK Parti İl Başkanlığında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve siyasal sorunlarını AK Parti’nin çözmeye devam ettiğini belirten Dağ, partilerinin kurulduğu günden bu yana ülkenin nefes almasını sağladığını ifade etti.

"AK Parti, umudun ve geleceğin adıdır"

Hamza Dağ, AK Parti'nin değişim ve gelişim üzerine kurulu bir siyasi parti olduğunu belirterek, "Bizim için değişim, gelişimi ve yeniliği hedefleyen bir kavramdır. AK Parti'de değişim, dostlar alışverişte görsün mantığıyla yapılmaz. Siyasi menfaat elde etmek uğruna suyu bulandırmak için ortaya atılmaz. Recep Tayyip Erdoğan, daima milletine ve teşkilatına kulak veren bir siyaset insanıdır." dedi. Dağ, AK Parti'nin millet odaklı siyaset anlayışının 23 yıldır olduğu gibi gelecekte de meyvelerini vereceğine inandıklarını dile getirdi.

CHP'ye eleştiri: "Fabrika ayarlarına döndü"

Erken seçim tartışmalarını gündeme getiren muhalefeti eleştiren Dağ, CHP'nin bu konudaki tutarsızlıklarını da gündeme getirdi. Dağ, “Dün ‘Erken seçim talebimiz yok’ diyen CHP Genel Başkanı, bugün ‘erken seçim olmalı’ diyerek tarih tayin ediyor. Bu beyhude tartışmalarla siyasete zaman kaybettirmesinler. Beceriksizlikleri ve icraatsızlıkları ile nam salan belediyelerine odaklansınlar, milletimize hizmet etsinler.” şeklinde konuştu.

Dağ, CHP'yi eleştirirken, partinin son dönemlerdeki tavırlarının milletin beklentileriyle uyuşmadığını belirtti. İzmir'de bir sokak röportajında Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti seçmenine yönelik hakaret içeren ifadeler kullanan bir kişiye CHP'nin sahip çıktığını iddia eden Dağ, "Bu nezaketsizliğe ve düşmanlığa karşı siyasetten de net bir duruş beklerdik. Ancak özellikle CHP bu sözleri söyleyen kişiye sahip çıkmıştır. Dolayısıyla kodlarının gereğini yapmış ve bu hakaretlere de sahip çıkan bir tavır sergilemiştir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ve insanlık gündemimizde"

Hamza Dağ, Türkiye'nin yalnızca kendi çıkarlarını değil, insanlığın da menfaatlerini gözeten bir dış politika yürüttüğünü belirterek Gazze'de yaşananlara karşı duyarlılıklarını dile getirdi. Dağ, "Gazze'de yaşanan zulmün karşısında duruyor, İsrail'in katliamlarına karşı net bir duruş sergiliyoruz. Bu insani dramın son bulması için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde mücadele ediyoruz. Tek bir masum çocuğun, kadının ve insanın tek bir damla kanına razı değiliz." dedi.

Hamza Dağ'ın açıklamalarına AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AK Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir de katıldı. Dağ ve beraberindeki heyet, Niğde’de kent merkezi, ilçe, belde ve köylerde vatandaşlarla buluşarak "Türkiye Buluşmaları" etkinlikleri kapsamında görüşmelerde bulunacak.