Güncel

AK Parti'den Sokak Hayvanları Düzenlemesi ve Emekli Maaşlarıyla İlgili Açıklamalar

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN Türk yayınına katılarak sokak hayvanları düzenlemesi ve emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, ayrıca gündeme dair diğer konulara da değindi.

Abone Ol

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CNN Türk yayınına katılarak sokak hayvanları düzenlemesi ve emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, ayrıca gündeme dair diğer konulara da değindi.

Kıbrıs'ta Siyasi Duruşun Önemi

Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki temaslarına ilişkin olarak, "Siyasette normalleşme süreci devam ediyor. Cumhurbaşkanı ile Özel'in Kıbrıs'taki duruşu çok önemliydi. Orada sadece Sayın Özel değil, birçok siyasi parti lideri de vardı." dedi.

29 Ekim Resepsiyonu ve Siyasi Görüşmeler

Elitaş, 29 Ekim'de Külliye'de düzenlenecek resepsiyon hakkında da konuştu: "Cumhurbaşkanımız olağanüstü bir durum olmadığında TBMM'deki resepsiyona katılıyor. Bugüne kadar Kılıçdaroğlu, Külliye'ye gitmemişti. Ama Sayın Özel, Külliye'ye giderek resepsiyona katılabilir. Özel ve Erdoğan görüşme fırsatı bulabilir."

Erken Seçim Tartışmaları

Erken seçim konusuna da değinen Elitaş, "CHP'de parti içi dinamikler sıkıntıda. Özel'e baskı yapıyor olabilirler. Şu anda 2028 yılına kadar bizim gündemimizde seçim yok. Özgür Özel gerçekler ile baskılar arasında ikilemde kalıyor." şeklinde konuştu.

Emekli Maaşlarındaki Adaletsizlik

Emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Elitaş, "Emeklilikte farklı sigorta kurullarına tabii olanlar var. Tarım BAĞKUR'lusu 15 gün prim ödedi 30 gün sayılıyor. Özel'e yanlış bilgi veriyorlar. Diyor ki Özel 'Eskiden en düşük emekli maaşı asgari ücretten daha fazlaydı.' 3600 gün prim ödeyen emekliyle 7200 gün prim ödeyen aynı maaşı almaya başladı. Burada bir adaletsizlik var. Vatandaşlar prim günlerine göre adil bir maaş düzenlemesi istiyor." ifadelerini kullandı.

EYT ve Maliyet Hesapları

Elitaş, EYT konusuna da değindi: "EYT'nin 5 yıllık maliyeti 300 milyar dolar. 6 Şubat depreminin Türkiye'ye maliyeti 60 milyar dolar. Kimse EYT'ye itiraz etmedi. Toplumda bir konsensus oluştu. Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişi EYT'den emekli oldu. 85 milyon kişi erken emekliliğin bedelini birlikte ödeyeceğiz dedi."

Sokak Hayvanları Düzenlemesi

Sokak hayvanları düzenlemesine ilişkin açıklamalar yapan Elitaş, "Başıboş köpekler insan hayatını tehlikeye sokuyorsa bunun kontrol altına alınması gerekir. Ötenazi başlığına tepki gösteriyorlar. Kanunda diyor ki: 'Toplanan sokak köpekleri sahiplendirilene kadar bir alanda toplanıp kısırlaştırılır.' Sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulması diye bir şey yok. Başıboş köpeklerin halk sağlığını tehdit ettiği noktada ötenazi uygulanacak." dedi.