"Emekliye 25 bin TL verilerek sorunlar çözülmez"

Zeybekci, emekli maaşlarının artırılmasının tek başına ekonomik sorunları çözmeyeceğini vurguladı. "Emekliye 25 bin TL verilerek çözülse dünyada fakir ülke kalmazdı. Çözüm, üretimi ve istihdamı artırmaktan geçer" ifadelerini kullanan Zeybekci, ekonomideki temel problemin arz-talep dengesizliği olduğunu belirtti.

"EYT, geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek demek"

EYT konusuna da değinen Zeybekci, EYT'nin geleceğin kaynaklarını bugünden tüketmek anlamına geldiğini ifade etti. Bu uygulamanın uzun vadede sürdürülebilir olmadığını belirten Zeybekci, "Emeklilik sistemimizi çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üzerinde emeklimiz var ve bu sürdürülebilir bir durum değil" dedi.

AK Parti'ye katılan belediye başkanları ve milletvekilleri belli oldu AK Parti'ye katılan belediye başkanları ve milletvekilleri belli oldu

"Türkiye olarak doğru yoldayız"

Zeybekci, Türkiye'nin ekonomide zor dönemleri geride bıraktığını ve doğru yolda ilerlediğini savundu. "Parasal tedbirleri destekliyoruz, ancak talepleri yok etmek mümkün değil" diyen Zeybekci, tarım ve gıda sektörlerinde yapılacak desteklerle ekonomik büyümeye katkı sağlanacağını vurguladı.

"refahı artırmak üretimi artırmaktan geçer"

Zeybekci, ülkenin refah seviyesini artırmanın yolunun üretim ve arzı artırmaktan geçtiğini belirtti. "Parayı artırarak refahı artıramazsınız" diyen Zeybekci, topyekün bir kararlılık gerektiğinin altını çizdi.

"Enflasyonun etkisi yılbaşından sonra azalacak"

Enflasyonun düşüş eğilimine girdiğini belirten Zeybekci, "Yılbaşından sonra vatandaş bu düşüşü hissetmeye başlayacak" dedi. Tarım ve gıda sektörlerinin enflasyon sepetindeki önemine dikkat çeken Zeybekci, bu alanlarda somut adımlar atılacağını söyledi. "Köy politikaları ve tarım politikalarını birbirinden ayırmamız gerekiyor" diyerek tarımsal üretimin ekonomik kalkınmadaki rolüne dikkat çekti.