Sağanak yağışlar akşam saatlerinde şiddetlenecek

AKOM’un yaptığı açıklamaya göre, 21 Eylül saat 17.00’ye kadar aralıklarla devam edecek yağışlar, akşam saatlerinden itibaren tüm il genelinde etkili olacak. Özellikle gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul’un kuzey bölgelerinde daha yoğun hissedileceği belirtildi. AKOM yetkilileri, İstanbul merkezinde yağışların 20-40 kg/m², Çatalca ve Silivri gibi kuzey ilçelerinde ise 40-70 kg/m² aralığında olmasını beklediklerini ifade etti.

Sıcaklıklar düşecek, sel riski artacak

Yağışların etkisiyle birlikte hava sıcaklıkları da düşüş gösterecek. Sıcaklıkların 20-23 derece aralığında seyredeceği tahmin ediliyor. Kuzey bölgelerde sabah saatlerinden itibaren başlayan kuvvetli sağanak yağışlar, gün boyu devam edecek. AKOM, yağışlarla birlikte meydana gelebilecek sel ve taşkınlara karşı vatandaşları uyardı.

Ayrıca uzmanlar, deniz suyu ve hava sıcaklığı farkının sel riskini artırabileceğini vurguladı. Özellikle sonbahar yağmurlarının etkisiyle bu riskin aralık ayına kadar devam edebileceği belirtildi. Hava sıcaklıklarının ise 21 Eylül’e kadar mevsim normallerinin 1-3 derece altında seyredeceği, 22-30 Eylül tarihleri arasında ise mevsim normallerine döneceği veya biraz üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

Bakan Şimşek: Yakında Çin'i ziyaret edeceğim Bakan Şimşek: Yakında Çin'i ziyaret edeceğim

Hafta sonu için önlem alınması öneriliyor

AKOM, hafta sonu İstanbul’da olumsuz hava koşullarının etkisini sürdüreceğini belirterek, vatandaşların tedbirli olmasını önerdi. Sel ve taşkınlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanırken, yağışların özellikle kent trafiği ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği de ifade edildi.