Yeniden Refah'ta İstifa Dalgası Devam Ediyor! Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri İstifa Etti Yeniden Refah'ta İstifa Dalgası Devam Ediyor! Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri İstifa Etti

Almanya tarihinde bir ilk yaşanabilir! Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Volkswagen, ülkedeki bazı fabrikalarını kapatma planlarını değerlendiriyor. Bu olası kapanma, şirketin 87 yıllık tarihinde Almanya'daki ilk fabrika kapanışı olacak.

Volkswagen'in yönetim kurulu, son toplantısının ardından yaptığı açıklamada, şirketin markalarının yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti. Açıklamada, mevcut demografik eğilimlere dayalı olarak yapılan düzenlemelerin yetersiz kaldığı ve bu nedenle araç ve parça üretim tesislerinin kapatılmasının artık kaçınılmaz bir seçenek olduğu ifade edildi.

Şirket, 2029 yılına kadar işten çıkarmaları engelleyen iş güvencesini sonlandırma kararı alırken, bu kararın İşçi Konseyi ile değerlendirileceğini duyurdu. Volkswagen CEO'su Thomas Schaefer, Almanya'nın rekabet gücü açısından zayıfladığını belirterek, şirketin daha fazla tasarruf yapması gerektiğine dikkat çekti.

Volkswagen Group, dünya genelinde 114 üretim tesisi ile yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor. Almanya'daki istihdam ise yaklaşık 300 bin kişi. Şirket, 2026 yılına kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet azaltma hedefi doğrultusunda personel giderlerini 5'te 1 oranında azaltmayı planlıyor.