Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta, şartları sağlayan çiftlerin fona başvurularının alınmaya başlandığını açıkladı.

Gençlere Faizsiz Kredi Desteği

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu projesi kapsamında, gençlerin evlenmesini desteklemek amacıyla faizsiz kredi imkanı sunduklarını belirtti. Deprem bölgesinde pilot uygulaması başlatılan projede, evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sağlanıyor. Göktaş, bu kredinin gençler tarafından büyük ilgi gördüğünü ve 15 Şubat itibarıyla başvuruların "www.aile.gov.tr" adresinden alınmaya başlandığını söyledi. Bugüne kadar 12 bin 132 çiftin başvurduğu kredi desteğinden, 3 bin 963 çiftin yararlandığını belirtti.

Üç Yeni İl Daha Fon Kapsamında

Projede yeni bir döneme geçildiğini ve pilot uygulamanın ikinci bölümünün başlatıldığını açıklayan Bakan Göktaş, doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin de projeye dahil edildiğini ve bu illerden gelen başvuruların alınmaya başlandığını ifade etti.

Gelir Kriterinde Düzenleme

Evlilik Kredisi Kapsamı Genişliyor: Yeni İllerde Başvurular Alınmaya Başlandı Evlilik Kredisi Kapsamı Genişliyor: Yeni İllerde Başvurular Alınmaya Başlandı

Daha fazla çiftin destekten faydalanabilmesi için şartların kolaylaştırıldığını vurgulayan Bakan Göktaş, başvuru şartları arasında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildiğini belirtti. Yeni düzenlemeye göre, gelir kriteri, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2,3 asgari ücrete çıkarıldı. Bu değişiklikle daha fazla gencin desteğe erişiminin sağlanması hedefleniyor.