Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Gençlik Fonu" projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini duyurdu. Bakan Göktaş, doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinde, şartları sağlayan çiftlerin artık başvuru yapabileceklerini belirtti.

Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu'nun, gençlerin aile kurma süreçlerini desteklemek amacıyla hazırlandığını ifade etti. 

Projenin pilot uygulaması, Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlatılmıştı. Bu uygulama kapsamında, evlenecek gençlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz ve 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunulmuş ve büyük ilgi görmüştür.

15 Şubat'tan itibaren "www.aile.gov.tr" üzerinden başvurular alınmaya başlandı. Şu ana kadar 12 bin 132 çift başvuruda bulundu ve 3 bin 963 çift gerekli şartları yerine getirerek krediden yararlandı.

Yeni dönemde, projeye Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin dahil edildiğini belirten Göktaş, bu illerdeki çiftlerin başvurularının alınmaya başlandığını söyledi.

Taciz iddiası sonrası arbede çıktı, kelepçelenen turist öldü Taciz iddiası sonrası arbede çıktı, kelepçelenen turist öldü

Ayrıca, destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için gelir kriterlerinde de değişiklik yapıldı. Önceki düzenlemeye göre, çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması gerekiyordu. Yeni düzenleme ile bu sınır 2,3 asgari ücreti kapsayacak şekilde genişletildi.

Göktaş, gençleri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.