Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, bir otelde Rus bir çifti taciz ettiği iddia edilen Bulgaristan vatandaşı Plamen Dinev (35), otel güvenlik görevlileriyle yaşadığı arbedenin ardından kelepçelendikten sonra hayatını kaybetti. Olay, 2 Eylül 2024'te akşam saatlerinde meydana geldi.

Rus çift, oteldeki odalarının önünden geçerken Dinev'in fiziksel ve sözlü tacizine maruz kaldıklarını ileri sürerek durumu otel güvenliğine bildirdi. Güvenlik görevlileri, duruma müdahale ederek Dinev'i uyardı, ancak Dinev'in tepkisi üzerine polis ekiplerine ihbarda bulunuldu. Alkolün etkisi altında olduğu belirtilen Dinev, güvenlik görevlileriyle tartışmaya başladı ve arbedeye dönüştü. Bu sırada Dinev, güvenlik görevlileri tarafından kelepçelendi.

Kelepçelendikten kısa bir süre sonra Dinev aniden yere yığıldı. Olay yerindeki otel personeli hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Dinev'in hayatını kaybettiğini belirledi. İlk değerlendirmelerde Dinev'in kalp krizi geçirmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Morgan Stanley’den Kritik TCMB Faiz Tahmini Açıkladı Morgan Stanley’den Kritik TCMB Faiz Tahmini Açıkladı

Olayın ardından Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, otelin güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Olayla ilgili olarak 2'si özel güvenlik görevlisi olmak üzere 14 otel çalışanı ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.