Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları (THY) ve Ajet'in özelleştirilmesine yönelik iddiaları net bir şekilde yalanladı. Bakan Uraloğlu, THY'nin Türkiye'nin önemli bir bayrak taşıyıcı marka olduğunu vurgularken, Ajet'in THY bünyesinden ayrılmasının, şirketin rekabet gücünü artırmaya yönelik bir strateji olduğunu belirtti. Bakan, "Ajet'in satılması gibi bir gündemimiz yok, kamu şirketi olarak devam ediyor" dedi.

Taciz iddiası sonrası arbede çıktı, kelepçelenen turist öldü Taciz iddiası sonrası arbede çıktı, kelepçelenen turist öldü

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin Körfez ülkeleriyle yürüttüğü Kalkınma Yolu Projesi kapsamında Avrupa'ya raylı sistemle bağlantı kurma çalışmalarının sürdüğünü de açıkladı. Özellikle Basra Körfezi'nden Türkiye'ye uzanan bu projeye Körfez ülkelerinden finansman teklifleri alındığını belirten Uraloğlu, Dünya Bankası ve Avrupa Kalkınma ve Yatırım Bankası gibi uluslararası kuruluşlardan da kredi sağlanabileceğini ifade etti.

Türk Telekom'un 2026'da sona erecek imtiyaz sözleşmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Uraloğlu, bu sözleşmenin 2024'te yenilenmesinin planlandığını söyledi. Sözleşmenin süresi konusunda henüz net bir karar verilmediğini belirten Uraloğlu, devletin bu süreçte alacağı payın ve yatırım yükümlülüklerinin önemli olduğunu vurguladı. "Uzun süreli bir sözleşme, şirketin değerini artırabilir, ancak devletin çıkarlarını da göz ardı etmiyoruz" dedi.