Almanya İçişleri Bakanı'ndan Açıklama

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ve Avusturya A Milli Futbol Takımları arasında Leipzig kentinde oynanan Euro 2024 maçında, Merih Demiral'ın gol sevinci sırasında yaptığı 'bozkurt' işareti hakkında konuştu. Faeser, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türk aşırı sağcıların sembollerinin stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonası'nı ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve gerekli yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

2024 Yılı İkinci Yarısında Uygulanacak Maaş Katsayıları Yayımlandı 2024 Yılı İkinci Yarısında Uygulanacak Maaş Katsayıları Yayımlandı

Almanya'dan Güvenlik Tedbirleri

SPD üyesi olan Faeser, 'Bozkurt' işaretinin stadyumlarda yer almaması gerektiğini vurgularken, Federal Anayasa Koruma Teşkilatı'nın (BfV) "Türk aşırı sağcılığı - Almanya'daki 'Bozkurtlar'" başlıklı raporuna atıfta bulundu. Faeser, "Güvenlik yetkililerimiz Almanya'daki Türk aşırı sağcıları yakından izliyor. 'Bozkurtlar' Federal Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izleniyor" dedi.

Maçın Detayları ve Demiral'ın Gol Sevinci

Türkiye ve Avusturya A Milli Futbol Takımları, Almanya'nın Leipzig kentinde karşılaştı. Türkiye, Merih Demiral'ın attığı gollerle 2-1 galip gelerek Euro 2024'te son sekize kalmaya hak kazandı. Demiral, gol sevincinde 'bozkurt' işareti yaptı ve bu anı sosyal medya hesabından paylaştı.

Demiral, maç sonrası yaptığı açıklamada, "İki gol attığım için çok mutluyum. Bir gol sevinci vardı aklımda, onu yaptım. Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra bunu iliklerime kadar hissettim" dedi. 

Almanya'daki Ülkücü Hareket ve Güvenlik Tedbirleri

Federal Anayasa Koruma Teşkilatı (BfV), Almanya'daki Ülkücü Hareketi 'Türk aşırı sağı' olarak tanımlıyor ve bu hareketi 'iç güvenlik açısından tehdit oluşturan, şiddete eğilimli bir yapı' olarak değerlendiriyor. BfV, bozkurt selamını da izlemeye devam ediyor, ancak Almanya'da bu selamın kullanımı yasak değil.