Ons altın rekor seviyelerden geriledi

Kanser resmen "geliyorum" diyor! Genç yaşlara kadar indi, 5 belirti varsa doktora koşun Kanser resmen "geliyorum" diyor! Genç yaşlara kadar indi, 5 belirti varsa doktora koşun

Ons altın, son dönemde rekor seviyelere ulaşmışken, gün içinde bir miktar geri çekildi. Bu sabah itibarıyla ons altın, düne göre yüzde 0,42 değer kaybederek 2501,91 dolar seviyesinden işlem görüyor. FOMC tutanakları, Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentisini fiyatlara yansıtmışken, bu gelişme sonrasında altın fiyatları geriliyor.

Gözler Jackson Hole'de

Bugün, Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu'nda önemli gelişmeler yaşanacak. Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankacılarının katılımıyla gerçekleştirilen bu geleneksel toplantının açılışında konuşacak. Kansas City Fed tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan konferans, "Para Politikasının Etkinliğinin ve Aktarımının Yeniden Değerlendirilmesi" ana teması etrafında şekillenecek. Bu toplantının, global piyasalardaki altın fiyatlarını nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Analistler ons altın için öngörülerini paylaşıyor

Analistler, ons altının 2500 dolar seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesini bekliyor. Ancak bu seviyenin korunamaması durumunda, 2481 dolara doğru bir geri çekilme yaşanabileceği öngörülüyor. Eğer bu destek seviyesi kırılırsa, 2432 dolar hedeflenebileceği belirtiliyor.

Kapalıçarşı'da güncel altın fiyatları

Yurt içinde ise gram altın fiyatı 2.724 TL, çeyrek altın 4.645 TL ve Cumhuriyet altını 18.939 TL olarak ekranlara yansıyor.