Altın, son dönemde dikkat çeken bir gerileme yaşamış durumda. Uzun bir süre rekorlarla yükselen altın fiyatları, Fed'in faiz artışlarına devam edeceği sinyali vermesi ve bazı diğer faktörlerin etkisiyle değer kaybetmeye başladı.

İşte altın piyasasındaki son gelişmeler;

Gram Altın 1,653 TL Seviyesine Düştü

En düşük emekli maaşı için geri sayım başladı! İşte en güçlü senaryo En düşük emekli maaşı için geri sayım başladı! İşte en güçlü senaryo

Türk Lirası'ndaki değer kazanımı sonucunda gram altın, 1,653 TL seviyelerine kadar gerileyerek son 10 günün en düşük seviyelerini gördü. Yatırımcılar, Türk Lirası'nın döviz karşısındaki performansını yakından izliyorlar.

Uluslararası Piyasalarda Ons Altın Fiyatı 1,925 Dolar Seviyesinde

Uluslararası piyasalarda, altının ons fiyatı 1,925 dolardan işlem görüyor. Bu fiyat, uluslararası piyasalardaki altın talebindeki dalgalanmaları yansıtıyor.

Diğer Altın Türleri de Değer Kaybetti

Gram altınla birlikte çeyrek altın, yarım altın ve Cumhuriyet altını gibi diğer altın türleri de değer kaybetti. Çeyrek altın 2,730 TL, yarım altın 5,563 TL ve Cumhuriyet altını ise 11,020 TL seviyelerine geriledi.

Çin-ABD Ticaret Savaşı Endişeleri

Washington ve Pekin arasındaki ticaret ilişkilerinin kötüleşmesi, özellikle Çin'in hükümet çalışanlarının iPhone kullanımını bırakmalarını istemesi gibi haberler, altın gibi güvenli liman varlıklarına olan talebi artırabilir.

Altın Fiyatlarının Geleceği Belirsiz

ABD ekonomisinin resesyona girmesi ihtimalinin azalması, altının cazibesini azalttı. Ancak küresel gelişmeler ve dünya ekonomisindeki koşullar, altına olan talebi desteklemeye devam edebilir. Özellikle Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşı gibi jeopolitik gelişmeler, altın fiyatlarını etkileyebilir.

Çin-ABD ticaret savaşıyla ilgili yaşanan gelişmeler, piyasalarda aksama endişelerine yol açarken, altın gibi güvenli liman varlıklarına olan talebi artırabilir. Altın piyasasının geleceği ise bir dizi faktörün etkisi altında belirsiz bir seyir izliyor.