Altın fiyatları, dünkü seansı yüzde 7’lik bir yükselişle kapatmasının ardından üçüncü haftalık kazancına doğru ilerliyor. Yaklaşan ABD seçimleri ve Orta Doğu'daki çatışmalardan kaynaklanan güvenli liman talebi, altına olan ilgiyi artırmış durumda.

Spot altın, haftanın son işlem gününde ons başına 2.727 dolardan işlem görüyor. Bu durumda, ons altın ve Dolar/TL üzerinden yapılan hesaplamalara göre gram altın 3.007 TL seviyesinde bulunuyor.

Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması Yayınlandı Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri Sıralaması Yayınlandı

Federal Rezerv'in (Fed) önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşürme konusunda daha kademeli bir yaklaşım benimseyeceği beklentileri, güçlenen dolar ile birlikte altının kazanımlarını sürdürmesine yardımcı oldu. Zorlu bir ABD seçim sürecine iki haftadan kısa bir süre kalırken, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın küresel ticareti altüst edecek büyük tarifeler vaatleri de piyasalarda etkili olmaya devam ediyor.

Altın, bu yıl şimdiye kadar yaklaşık yüzde 32 değer kazandı ve 2024'te en güçlü performans gösteren emtia oldu. Faiz indirimi beklentileri, Fed'in geçtiğimiz ay gevşeme döngüsünü başlatmasıyla son kazanımları destekledi. Ancak işlemciler, son haftalarda ABD ekonomisiyle ilgili karışık raporların ardından bu yılki faiz indirimlerinin boyutu ve kapsamı hakkındaki beklentilerini gözden geçirmeye başladılar. Ayrıca, güçlü merkez bankası alımları ve artan jeopolitik gerginlikler de altının fiyatını destekleyen unsurlar arasında yer alıyor.