Ankara'da önemli bir görüşme haberi gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ekonomi kurmayları, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yarın saat 10.00'da bir araya gelecek. Görüşmede, CHP'nin Hazine ve Maliye'den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe başta olmak üzere Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir de yer alacak.

İliç'te bir toprak kayması daha İliç'te bir toprak kayması daha

CHP heyeti, görüşmede önemli konuları masaya yatıracak. Bu konular arasında Temmuz ayından itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebi öne çıkıyor. Ayrıca emekli maaşlarının enflasyon oranına göre artırılması ve vergi reformu gibi konular da ele alınacak başlıklar arasında yer alıyor.

Özellikle vergi reformu konusunda CHP'nin önerilerini içeren bir rapor hazırlandı ve bu rapor Şimşek'e sunulacak. Ayrıca tarımsal desteklerin artırılması, TÜİK verilerinin doğruluğu ve Varlık Fonu gibi konular da CHP heyeti tarafından gündeme getirilecek.

Bu görüşmenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in daha önce CHP Genel Merkezi'nde yaptıkları görüşmenin ardından gerçekleşeceği belirtiliyor. CHP'nin gölge kabinesi üyeleri daha önce de çeşitli bakanlarla benzer görüşmeler yapmıştı.