Siyasi partiler, toplumun huzurunu bozan ve sosyal medyayı zehirleyen trol hesaplarına karşı çare arayışında birleşiyor. AK Parti'nin trol hesaplarını mercek altına almasının ardından, TBMM'de trol sorunu masaya yatırıldı. Siyasi parti temsilcileri, Dijital Mecralar Komisyonunda, trol faaliyetlerinin önlenmesi için etik kuralların belirlenmesi ve acil tedbirler alınması gerektiğini vurguladılar.

Komisyonun başkanı Hüseyin Yayman, trol faaliyetlerinin sadece dijital alanda değil, gerçek hayatta da suç olduğunu belirterek, sosyal medyanın insanları farklı bir kimliğe büründürdüğünü ve toplumun trolleşme nedeniyle zarar gördüğünü ifade etti.

MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, trol hesapların kimler tarafından yönetildiğinin ve kimlerin emirlerini yerine getirdiğinin tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker, toplumun trol kavramını hızla kabul ettiğini ancak bu durumun tehlikeli bir hal aldığını belirtti. Paker, trol hesapların birkaç cümleyle linç kültürüne veya karalama kampanyasına dönüşebildiğine dikkat çekti.

Kylian Mbappe, 5 Yıllığına Real Madrid'te Kylian Mbappe, 5 Yıllığına Real Madrid'te

CHP Milletvekili Onur Konuralp, trol faaliyetlerinin siyasi kimliklerden bağımsız olarak ele alınması gerektiğini ve toplumun hakikatten uzaklaşmasının engellenmesi için mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ise trol örgütlerinin iş birliği yapabileceği uyarısında bulunarak, siyasi gruplara hizmet eden ancak merkezi bir trol örgütlenmesi olduğunda şaşırmamak gerektiğini ifade etti.