Ankara'nın Altındağ ilçesinde gece saatlerinde polisin 'dur' ihtarına uymayan iki şüpheli, polis ekiplerine silahla saldırdı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, saldırganlardan biri hayatını kaybederken, diğeri yaralı olarak gözaltına alındı.

Olay, Altındağ’da devriye gezen ilçe emniyet polislerinin aranma kaydı bulunan M.E. ve S.K. adlı şüphelilere 'dur' ihtarında bulunmasıyla başladı. Araçlarında bulunan iki kişiyle birlikte polislerin ikazını dikkate almayan şüpheliler, silahla ateş açtı. Polislerin de kendilerini savunmak için ateşle karşılık vermesi üzerine şüpheliler olay yerinden araçla kaçtı.

KPSS Ön Lisans branş bazında sıralamalar açıklandı KPSS Ön Lisans branş bazında sıralamalar açıklandı

Polis ekipleri, kaçan şüphelilerin peşine düştü ve park halinde bulunan araçta bir ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Çatışma sırasında yaralanan S.K., hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybetti. Yapılan incelemelerde S.K.'nin 12 suç kaydı olduğu belirlendi. Hafif yaralı olan diğer şüpheli M.E.'nin ise 19 suç kaydı olduğu ve tedavisinin ardından gözaltına alındığı bildirildi.

Olay sırasında araçta bulunan diğer iki şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, olaya müdahale eden polis memurları F.C.Ö. ve H.S.'nin ifadelerine başvuruldu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.