Sözleşmeli ve kadrolu öğretmenlerin Ocak 2025 ek ders ücretleri belirlendi. Ocak ayı itibarıyla öğretmenlerin maaşlarında enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı oranında %10’luk bir artış yapılması planlanıyor. Eğitim camiası, maaş artışlarının her altı ayda bir gerçekleştirildiği sistemde, Temmuz 2024’te yapılan son zammın ardından Ocak 2025’te ne kadar bir artış yapılacağına odaklanmış durumda.

Merkez Bankası'nın tahminlerine göre, Ocak ayında öğretmenlerin ek ders ücretleri de bu artışa paralel olarak güncellenecek. Bu hesaplamalar doğrultusunda, sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücreti 107.80 TL’ye yükselmesi, kadrolu öğretmenlerin ek ders ücreti ise 125.49 TL’ye çıkması bekleniyor.

AK Parti'de Şok İstifa! "Soruşturma Partime Zarar Vermesin" diyerek Ayrıldı AK Parti'de Şok İstifa! "Soruşturma Partime Zarar Vermesin" diyerek Ayrıldı

Öte yandan zamların yetersiz olduğu düşüncesi, eğitim camiasında geniş bir tartışma konusu haline gelmiş durumda. Bu bağlamda, öğretmenlerin maaş artışlarının, artan yaşam maliyetlerini ve enflasyonu karşılamada yeterli gelmediği ifade ediliyor.