Antalya Havalimanı, arife gününde rekor bir uçak ve yolcu trafiği yaşadı. Bu özel günde 1100 uçak iniş ve kalkış yaparken, 200 bin yolcu havalimanını kullandı. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, Antalya'nın çeşitli turizm bölgelerinde 1 milyonun üzerinde tatilci ağırlanması bekleniyor. Bu yoğunluk, neredeyse dakikada 1 uçağın iniş ve kalkış yapmasıyla Antalya Havalimanı'nda en yüksek hareketliliğin yaşanmasına neden oldu.

Turizm Bölgeleri ve Yoğunluk
Antalya'nın turizm bölgeleri olan Alanya, Side, Boğazkent, Belek, Kundu, Lara, Konyaaltı, Kemer, Çıralı, Olimpos, Adrasan, Demre ve Kaş-Kalkan, yerli ve yabancı turistlerle dolup taştı. Şehir girişleri ve otogarlarındaki yoğunluk, havalimanında da kendini gösterdi.

Dev Yatırım ve İnşaat Çalışmaları
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Başmüdürlüğü yönetiminde, hava trafiği genişletme çalışmalarına rağmen sorunsuz devam etti. Havalimanı, 750 milyon euroluk yatırımla yolcu kapasitesini 35 milyondan 80 milyona çıkaracak. Bu yatırım kapsamında yeni dış ve iç hat terminalleri, mevcut kuleler, VIP ve CIP binalarının düzenlenmesi gibi inşaat çalışmaları sürdürülüyor.

Sosyal yardım ödemeleri belli oldu! İşte kalem kalem yeni ödemeler... Sosyal yardım ödemeleri belli oldu! İşte kalem kalem yeni ödemeler...

Bayram Nüfusu ve Güvenlik Önlemleri
Antalya'nın nüfusu 2,7 milyon iken, bayram dönemi ile birlikte bu sayı yerli ve yabancı turistlerle 4 milyona ulaştı. Bu artış göz önünde bulundurularak, tüm güvenlik önlemleri ve hazırlıklar titizlikle planlandı. Tatilcilerin 4-5 günlük planları, özellikle havalimanında büyük bir hareketlilik yarattı.

Havacılıkta Yoğun Gün
DHMİ Antalya Başmüdürlüğü'nün koordinasyonunda, devam eden inşaat çalışmaları ile birlikte havalimanında yoğun uçak trafiği sorunsuz yönetildi. Arife günü, havalimanında hizmet verilen yolcu sayısı 200 bine ulaşarak, yılın en yüksek rakamlarına ulaştı.