Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan özel eğitim öğretmeni Zeliha Oruç, kiraya verdiği evde beklenmedik bir durumla karşılaştı. Oruç, kira ödemelerinde yaşanan sorunlar nedeniyle eski kiracısıyla davalık oldu. Ancak olaylar, evini kontrol etmeye gittiğinde daha da karmaşık bir hal aldı.

 Ev sahibi Zeliha Oruç, uzun süre kirayı alamadığı için evine gidip durumu incelemek istedi. Ancak kapıyı açtığında, tanımadığı 6 kişinin evde yaşadığını fark etti. Kiracısının, evi habersiz bir şekilde bu kişilere kiralayıp kaçtığını öğrendi. "Kapıyı açtıklarında, 'Biz bu evi satın aldık' dediler. Ancak ev sahibi olduğumu söylediğimde, 'Satın almadık, kiraladık' diyerek itiraf ettiler," dedi.

Nobel Ligi'nde Türkiye’nin Yeri Açıklandı! İşte Tüm Ülkelerin Sıralaması Nobel Ligi'nde Türkiye’nin Yeri Açıklandı! İşte Tüm Ülkelerin Sıralaması

Oruç, evde kalan kişilere bir hafta süre vererek evi boşaltmalarını talep etti. Ancak tahliye süresinin sonunda, evin hala boşaltılmadığını fark eden Oruç, polis ve icra memurları eşliğinde evin tahliyesini başlattı. Evin sonunda boşaltıldığını düşünen Oruç, ertesi gün yaşananlar karşısında tekrar şok yaşadı.

Ertesi gün evine yeniden giden Oruç, içeriden köpek sesleri geldiğini duydu. Polis eşliğinde eve giren Oruç, evde eşyaların yeniden yerleştirildiğini ve hatta televizyonun bile kurulduğunu gördü. "Gördüklerim karşısında şok oldum," diyen Oruç, kendilerini mülteci gibi bahçeye yerleştiren bu kişilerden uzaklaştırma kararı aldırdığını ifade etti.

Zeliha Oruç, hem eski kiracısından hem de bu tanımadığı kişilerden şikayetçi olduğunu belirterek dava sürecinin devam ettiğini söyledi.