Kabine değişikliğiyle ilgili kulis bilgileri gündeme gelmeye devam ediyor. 31 Mart yerel seçimleri sonrasında kabineden iki bakan ayrılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni açıklamaları, kabine değişikliği sinyali olarak değerlendiriliyor. Vatandaşlar, kabineden hangi isimlerin ayrılacağını merak ederken, gazeteciler de olası değişiklikler hakkında bilgi paylaşıyor. İddialara göre, kabineden altı bakanın görevine son verilebilir.

'Eski ve Yeni Bakan Arasında Makam Aracı Krizi Çıktı' İddiasına Açıklama Geldi 'Eski ve Yeni Bakan Arasında Makam Aracı Krizi Çıktı' İddiasına Açıklama Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Genel başkan yardımcılarında bazı değişiklikler olabilir, kabinede de duruma göre değerlendirme yapabiliriz” şeklinde açıklamalarda bulunarak, kabinedeki bazı isimlerin değişebileceğini ifade etti. Kulis bilgilere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kabine değişikliği durumunda en riskli isimler arasında yer alıyor.

Yerlikaya, artan şiddet olayları nedeniyle gündemde kalırken, Tunç'un ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memnuniyetsizliğine maruz kaldığı belirtiliyor. Ayrıca, AK Parti'nin tarım politikalarına yönelik eleştirilerin artması dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın da görevden alınabileceği düşünülüyor.

Bunun yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın da görevlerini kaybedebilecek isimler arasında olduğu iddia ediliyor.