Erdoğan, AK Parti’ye Katılan Vekil ve Belediye Başkanlarına Rozet Taktı Erdoğan, AK Parti’ye Katılan Vekil ve Belediye Başkanlarına Rozet Taktı

Araç muayene istasyonlarında kredi kartı veya banka kartı ile ödeme gerçekleştirenlerden komisyon alınmasına dair tepkiler peşe peşe gelirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yeni ihale sürecinden komisyon bedelinin hizmeti kullanan kişileri etkilememesi için çalışmalara başlandığın duyurdu. Tüketici Hakem Heyeti geçen haftalarda bir vatandaşın şiakyeti üzerine, 1.130 lira muayene ücretine ek olarak, 128 lira komisyon kesilmesini ‘Ayıplı hizmet’ olarak ifade ederek, bu ücretin iadesi gerçekleştirilmişti. Muayene ücretlerinden komisyon kesildiği ifadeleri TBMM gündemine bomba gibi düştü.

650

GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI

Söz konusu konu hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin soru önergelerine yönelik yanıtları, kredi kartının kullanılması isteğinin artmasıyla, konu hakkında kurumlar ile görüşülen mutabakat kapsamında araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı ödeme yapmak suretiyle ortaya çıkacak komisyon bedelinin, hizmetten faydalanan vatandaşları etkilemesinde bir sakınca olmadığı konusunda görüş birliği olduğu belirttildi.


Bakanlığın yanıtında, “Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanılıp kullanılmaması araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlanana yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir” şeklinde açıklandı.