Araç sahiplerine yönelik önemli bir uyarı geldi: Akaryakıt fiyatlarına bir zam daha gelecek ve bu artışın salı günü yürürlüğe girmesi bekleniyor. Motorindeki zamın ardından benzin fiyatlarının da yükselmesi bekleniyor. Mevcut göstergelere göre, bu fiyat artışının salı günü itibarıyla geçerli olması öngörülüyor.

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanarak belirleniyor. Günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve dolar kuru takip edilerek ton fiyatı hesaplanıyor ve buna göre pompa fiyatı oluşturuluyor.

Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı? Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı?

Halk TV'nin haberine göre, 16 Temmuz'da kurşunsuz benzinin litre fiyatına uygulanan ÖTV tutarı 2,52 TL'den 7,52 TL'ye yükseltilmişti. Bu zamın ardından benzin fiyatları da artmıştı. 25 Temmuz'da ise benzin fiyatlarına 2 TL daha zam gelmişti. Son iki haftalık süreçte de hem petrol fiyatlarındaki artış hem de uluslararası benzin piyasasındaki yükseliş nedeniyle litre başına 1,30 ila 1,55 TL arasında bir zam daha olabileceği belirtiliyor.

Bu yeni zamla birlikte bir litre benzinin fiyatı 37,43 TL'ye kadar çıkabilecek. Bir otomobilin 55 litrelik deposunu doldurması 2,058 TL'yi bulabilecek. 100 kilometrede 8 litre yakıt tüketen bir araç, bu mesafede 300 TL'ye yakın bir yakıt masrafı ödeyecek.