Araç sahiplerini üzecek zamlar peş peşe devam ediyor. Bugün, benzin, motorin ve otogaz (LPG) için maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarına yeni bir zam daha geldi. Son yıllarda kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına bu günlerde bir darbe daha indi.

Motorine Zam Bekleniyor

2024 Yılı İkinci Yarısında Uygulanacak Maaş Katsayıları Yayımlandı 2024 Yılı İkinci Yarısında Uygulanacak Maaş Katsayıları Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Kararı ile 16 Temmuz 2023'te belirlenen ve altı ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında güncellenen maktu ÖTV tutarlarına, bugün Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı altı aylık üretici enflasyon oranında zam yapıldı. ÜFE'nin yüzde 19,49 artmasıyla birlikte, litre başına motorinde 8,86 TL, benzinde ise 9,45 TL olan maktu ÖTV tutarlarına yüzde 19,49 oranında zam geldi. Bu güncellemeyle birlikte, litre başına maktu ÖTV tutarları benzinde 11,29 TL'ye, motorinde 10,59 TL'ye ve otogazda ise 8,67 TL'ye yükseldi.

Akaryakita Toplu Indirim Geldi 7 Haziran Akaryakit Guncel Fiyatlari Benzin Ve Motorine Indirim Geldi Mi Ne Kadar Geldi Svmg

Yeni maktu ÖTV tutarlarına ek olarak, bu ürünlerde yüzde 20 KDV uygulaması da devam etmektedir. Böylece litre başına motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 21 kuruş ve otogaza ise 95 kuruşluk bir zam daha geldi.

08 Mayis 2024 Akaryakit Fiyatlari Benzin Ve Motorinde Indirim Var Mi Akaryakit Ne Kadar Oldu Lsmi

Bu artışlar, araç sahipleri için akaryakıt masraflarında önemli bir yük artışı anlamına gelirken, piyasalarda ve tüketicilerde de etkilerini göstermeye başlayacak. Akaryakıt fiyatlarının geleceği ise ekonomik ve siyasi gelişmelere bağlı olarak şekillenmeye devam edecek.