Araç sahipleri, zorunlu trafik sigortasını yenilemek istediklerinde beklenmedik bir durumla karşılaştı. Normalde kasko ve trafik sigortası fiyatları arasında 2-3 kat fark olurken, son dönemde trafik sigortası fiyatları kasko ile aynı seviyeye geldi, hatta bazı durumlarda daha yüksek tekliflerle karşılaşılıyor.

Trafik Sigortası Neden Daha Pahalı?

Sigortacılıkta alınan primlerin büyük bir kısmı hasar ödemelerine geri döner. TOBB Türkiye Sigorta Acenteler İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, fiyat belirlemesinde geçmişte meydana gelen hasarların önemli bir ölçüt olduğunu belirtti. Korkut, enflasyon, döviz kuru, artan işçilik ve yedek parça maliyetlerinin sigorta fiyatlarını artırdığını vurguladı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği bazı düzenlemeler sektördeki hasar prim öngörülerini olumsuz etkiliyor.

Serbest Tarife Çağrısı

Ankara Büyükşehir'den okullara temizlik malzemesi desteği Ankara Büyükşehir'den okullara temizlik malzemesi desteği

Sigorta sektörü temsilcileri, zorunlu trafik sigortası fiyatlarının dengelenmesi için tarifelerin serbest hale gelmesini talep ediyor. Bu, sigorta şirketlerinin maliyetlerine uygun poliçeler sunmasına olanak tanıyabilir.

Kasko Fiyatları Ne Durumda?

İstanbul'da ortalama bir otomobil için kasko fiyatları 10-12 bin lira civarında seyrediyor. Buna karşılık, bazı trafik sigortası teklifleri 13-14 bin lirayı buluyor.