Asgari ücrete ara zam olup olmayacağı merak edilirken, doğrudan 6 milyonu etkileyecek olan sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında yapılacak olası ara zam için heyecanla bekliyor. Hükümet temsilcileri, işçi ve işveren temsilcileri arasında yapılacak olan mini zirvede asgari ücrete ara zam konusu masaya yatırılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın katılımıyla gerçekleşecek toplantıda, zam konusunda önemli kararların alınması bekleniyor.

Sürpriz Zirve

Gazeteci Saygı Öztürk'ün Sözcü TV'de yaptığı açıklamaya göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, BM Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 112. Uluslararası Çalışma Konferansı için Cenevre'ye gidiyor. Bu ziyarette Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı, DİSK yetkilileri ve işveren sendikalarının temsilcileri de yer alacak. Öztürk, "Bugün akşam bir mini zirve yapılacak. Bu mini zirvede zamlar, asgari ücret de dahil olmak üzere, ayrıntılı bir biçimde o masada konuşulacak." ifadelerini kullandı.

Türk-İş Hazırlığını Tamamladı

Türk-İş'in, söz konusu toplantıya ciddi bir hazırlık yaptığını belirten Öztürk, "Asgari ücretin en az 18 bin TL olmasını istemişler ve yılda iki kez belirlenmesi talebi var. 7 ay sonra neler değişmiş olacak göreceğiz. Kızılcahamam'da asgari ücrete zam konusu konuşulmuş olabilir ama Türk-İş'in işçiler adına da bir talebi var. Ne kadar etkili olacak göreceğiz." dedi.

Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu Başvuran kişilere geri ödemesiz kredi verilecek. Şartlar belli oldu

Asgari Ücrete Ara Zam Olacak mı?

"Asgari ücrete ara zam olur mu?" sorusuna yanıt veren Öztürk, mevcut asgari ücretin 17 bin TL olduğunu ancak enflasyon nedeniyle 3 bin TL'lik bir kayıp yaşandığını belirtti. Öztürk, "Yıllık enflasyon yüzde 75 seviyesinde çıktı. Asgari ücretli 6 milyon çalışanın da bir kaybı söz konusu. Bunu göz önünde bulundurmak gerekiyor." dedi.