SGK Uzmanı İsa Karakaş, yaptığı açıklamada, asgari ücrete yapılması muhtemel zammın Şubat 2025'e kadar beklenen 17 bin lira seviyesinde kalması durumunda, asgari ücretlinin zor günler geçireceğini belirtti. Açlık sınırının 20 bin TL'ye yaklaştığını hatırlatan Karakaş, "Asgari ücretin bu seviyenin altında kalması yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır," dedi.

Zam Ne Zaman Gelecek?

Karakaş, "asgari ücrete ek zam yapılması için en uygun zaman, eylül ayı olabilir" dedi ve "Haziran sonrasında açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından kamuoyuna yansıtılabilecek zamlar, eylül ayında asgari ücrete de yansıtılabilir," şeklinde konuştu. Ayrıca, doğalgaz ve elektrik gibi kamusal hizmetlerdeki zam ertelemelerinin sona ermesiyle birlikte ekonomik dengelerin değişeceğini ve bu durumun asgari ücrete yansıtılacağını ifade etti.

Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı Toprak Mahsulleri Ofisi Kadrolu Devlet Memuru Alımı! Lise, Önlisans, Lisans Mezunu Başvurular Açıldı

Emekli ve Memur Zammı Asgari Ücrete Etkisi

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamdan sonra asgari ücrete yapılacak ara zamın daha net bir şekilde ortaya çıkacağını belirten Karakaş, bu durumun asgari ücret düzeylerini etkileyeceğini de sözlerine ekledi. Özellikle eylül ayında yapılması beklenen bu zamların, ekonomik istikrarın sağlanması açısından kritik bir rol oynayacağını belirtti.