Bayram İkramiyesi İçin Gerekenler

Yeni emekliler, bayram ikramiyesinden faydalanabilmek için SGK'ya dilekçe ile başvurması gerekiyor. Bakanlık, bayram ikramiyesi alabilmek için, emeklilik dilekçesinin bayram ayı içinde verilmesi gerektiğini belirtti. Bu bağlamda, 16 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde, 31 Mayıs'ta saat 23:59'a kadar başvuruların tamamlanması gerekiyor.

YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı YKS Tercih Kılavuzu Yayımlandı

İkramiye Ödemesi Nasıl Yapılacak?

SGK, emeklilik başvurusu onaylanan vatandaşlara, başvuru tarihini takiben aylıklarını bağlayacak. 16 Haziran'dan önce SGK'dan gelir veya aylık almaya hak kazanmış olmak gerekiyor. Bayram ikramiyesi, emeklilik aylığı ile birlikte ödenecek.

Yeni emekli olacaklar için emeklilik başvurusu ve sonrasında SGK tarafından aylık bağlanması süreci, 1 Haziran itibarıyla başlayacak ve bu tarihten itibaren yapılan başvurular, hızla işleme alınacak.

Emeklilere Yönelik İkramiye Miktarları

SGK'dan gelir veya aylık alan her birey, bayram ikramiyesi alabiliyor. Emekliler ve maluliyet aylığı alanlar için bayram ikramiyesi tutarı 3 bin TL iken, dul ve yetim aylığı alanlar, aldıkları aylığın oranına göre ikramiye alacaklar. Örneğin, dul eşler yüzde 50 oranında ölüm aylığı alıyorlarsa, 1.500 TL bayram ikramiyesi hak ediyor.