Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammının enflasyonun altında kalması, Ocak ayında yapılacak zam beklentilerini artırdı. Milyonlarca çalışan, 2024 yılının zammını umutla beklerken, ilk tahminler de ortaya çıkmaya başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Ocak ayındaki zam hakkında net rakamlar ve tahminler sundu.

1 Temmuz'da yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya çıkan asgari ücret, Ocak 2024'te enflasyona bağlı olarak artacak. Yılbaşı zammının büyük olması bekleniyor; çünkü yerel seçimlere çok yakın bir tarihte gerçekleşecek ve hükümet temmuz ayında asgari ücret artışı yapmayacağını açıklamıştır.

YKS'de mağduriyet yaşayan öğrenciler için ÖSYM'den önemli karar YKS'de mağduriyet yaşayan öğrenciler için ÖSYM'den önemli karar

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, bir canlı yayında Ocak ayındaki zam için tahminlerde bulundu. Orta Vadeli Program'daki yüzde 65 enflasyonun çıkması durumuna göre tahminlerini paylaşan Erdursun, hükümetin asgari ücret konusunda daha fazla esneklik olduğunu ve cebinden para çıkmayacağını ifade etti. Bu nedenle daha yüksek bir artışın mümkün olduğunu belirtti.

Erdursun'a göre, yüzde 38'lik bir artışla asgari ücret 15 bin 750 lira seviyesine çıkabilir. Ancak yüzde 50 civarında bir artış beklediğini dile getiren Erdursun, hükümetin 2024'ten itibaren asgari ücrete zam yapmayacağını açıkladığı için bu zam oranının yüzde 50 civarında olabileceğini düşünüyor. Bu durumda asgari ücret 17 bin lirayı geçebilir.