e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak... e-Devlet'te yeni hizmet erişime açıldı! Büyük kolaylık sağlayacak...

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi için hazırlanan kanun taslağının TBMM'ye sunulduğunu duyurdu. Işıkhan, Türkiye'nin emektarı olan emeklilerin refahını artırmak için yeni adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Emeklilerin refahı ve sosyal hakları genişleyecek

Bakan Işıkhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin emektarı kıymetli emeklilerimizin refahını artırmak ve sosyal haklarını genişletmek için yeni çalışmalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Ömrünü ülkemizin kalkınmasına adamış tüm emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Milletimize, emeklilerimize ve kıymetli ailelerine hayırlı olsun."

Yeni kanun teklifi TBMM'de

Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Bu teklif kapsamında, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi hedefleniyor. Bakan Işıkhan, bu düzenlemenin emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçladığını belirtti.

Emekli maaşlarında refah artışı devam edecek

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin emektarları olan emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, refah artışını ve sosyal hakları genişletmeyi hedefleyen çalışmaların süreceğini ifade etti. Yeni kanun teklifinin, emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçladığını dile getirdi.