Güncel

Aşırı sıcak hava dalgası geliyor: Prof. Dr. Orhan Şen tarih verdi

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye genelinde aşırı sıcak hava dalgası bekleniyor. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sıcaklıkların pazartesi gününden itibaren artacağını ve 5-6 gün boyunca etkili olacağını duyurdu.

Abone Ol

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'nin günlük tahmin raporuna göre, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde sağanak yağış bekleniyor. Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde yerel kuvvetli yağışların olabileceği belirtildi. Vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Sarı kodlu uyarı verilen iller

Meteoroloji tarafından sarı kodlu uyarı verilen iller arasında Ağrı, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanların dikkatli olmaları isteniyor.

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerine aşırı sıcaklar geliyor

Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı paylaşımda, pazartesi gününden itibaren Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde aşırı sıcakların etkili olacağını belirtti. Sıcaklıkların 5-6 gün boyunca yüksek seviyelerde seyredeceği bildirildi.

Sıcak havalarda dikkat edilmesi gerekenler

Prof. Dr. Orhan Şen, aşırı sıcak hava dalgası sırasında vatandaşların dikkat etmesi gereken konuları da açıkladı. 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları, bol su tüketmeleri, açık renk ve bol giysiler giymeleri, gözlük ve şapka kullanmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, orman yangını riskine dikkat çekerek, orman kenarlarında ve araçlarda sigara içilmemesi gerektiğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini tahmin ediyor. Kayseri'nin kuzey ilçelerinde de yerel sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık olacağı öngörülüyor.

Yağışların etkili olacağı bölgeler

Yağışların; Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Söz konusu bölgelerde yaşayan vatandaşların, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.