Yurt genelinde aşırı sıcaklar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yeni haftada da etkisini sürdürecek. Özellikle iç ve güney bölgelerde sıcaklık mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyredecek. Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde sıcaklık beklenirken, iç ve güney bölgelerde bu farkın 5 ila 10 dereceye kadar çıkabileceğini belirtti.

Güneydoğu Anadolu'da Kavurucu Sıcaklar Devam Ediyor

Cem Garipoğlu'nun intiharının arından otopsiye giren doktor ve dönemin savcısı konuştu Cem Garipoğlu'nun intiharının arından otopsiye giren doktor ve dönemin savcısı konuştu

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise sıcaklıklar hafta boyunca 45 dereceyi aşacak. Bölgede bazı noktalarda yerel yağış geçişleri görülebilecek. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda aralıklarla sağanak yağışlar, Toroslar bölgesinde öğleden sonra kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Üç Büyük İlde Hava Durumu

İstanbul, Ankara ve İzmir'de ise bir hafta boyunca yağış beklenmiyor. İstanbul'da en yüksek sıcaklık 30 derece civarında seyrederken, Ankara ve İzmir'de önümüzdeki 3-4 gün boyunca sıcaklıklar 35 derece civarında olacak.