Batman'da 17 gündür aralıksız hapşıran 24 yaşındaki Benazir Aydın'a, Ankara'ya sevk edilmesine rağmen henüz bir teşhis konulamadı. Genç kadının yakınları, bir an önce tedavi edilmesini talep ediyor. 18 Eylül'de başlayan hapşırma nöbetleri, zamanla daha da artan Aydın, önce Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı, ardından Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne gönderildi. Aydın’ın hapşırmaları devam ederken, yeme içme sorunu da yaşanıyor.

Hastane kaynaklarına göre, sürekli hapşırma nedeniyle uyuyamayan Aydın, sinir sistemini rahatlatmak amacıyla uygulanan enjeksiyon tedavisiyle uykuya dalabiliyor. Doktorlar, Aydın'ın yaşadığı bu durumun nedenini bulabilmek için tetkiklerine devam ediyor. Aydın'ın yakını Vedat Aydın, sağlık durumu hakkında bilgi vererek, “Hastanın durumu hakkında endişelerimizi ilettik. 12 gün boyunca sürekli hastaneye gidip geliyorduk, ama durumu normal olarak değerlendirilip evimize gönderiliyorduk. Kalbi üç kez tekleyince, sağlık durumu ciddileşti ve Sağlık Bakanlığı durumu değerlendirip Ankara’ya sevkini sağladı” dedi.

TÜİK İlk Kez Açıkladı! 'Mevsim Etkilerinden Arındırılmış Enflasyon' TÜİK İlk Kez Açıkladı! 'Mevsim Etkilerinden Arındırılmış Enflasyon'

Aydın, yengesinin Ankara'daki tedavisinin 3 gündür sürdüğünü belirtirken, “Durumu hala aynı. Enjeksiyon yapıldı ve tahliller gerçekleştirildi. MR'dan yeni çıktık. Doktorlar ilgileniyor, ama hapşırma devam ediyor. Biz bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Artık iyileşmesini bekliyoruz; bu durumu taşıyamaz hale geldik. Çocuklarıyla görüntülü görüşmeyi tercih etmiyoruz. Küçük çocuğu durumu pek anlamasa da kızı durumu anlıyor ve sürekli ‘Benim annem nerede?' diye soruyor. Kandırmaya çalışıyoruz ama bu zor bir süreç” diye konuştu.