Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde düzenlenen akademik yıl açılışında, Türkiye'deki yükseköğretim sisteminin güçlü yapısına ve kapasitesine vurgu yaptı. Özvar, 2024 yılı için 3 milyondan fazla öğrencinin üniversite sınavlarına başvurduğunu ve devlet üniversitelerinde lisans kontenjanlarının %98'inin, ön lisans kontenjanlarının ise %100'ünün dolduğunu belirtti.

Ayrıca, Türkiye'nin 208 üniversitesi, 185 bin akademisyeni ve 7 milyona yaklaşan öğrencisi ile büyük bir yükseköğretim kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Yükseköğretim Kurulu'nun, kapasiteyi artırmanın yanı sıra eğitim kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalara devam ettiğini vurguladı.

Emekliler ne kadar zam alacak? SGK uzmanından kritik açıklama Emekliler ne kadar zam alacak? SGK uzmanından kritik açıklama

Özvar, ayrıca yapay zeka ve dijitalleşme alanlarında insan kaynağını geliştirmek amacıyla 2024-2025 akademik yılında 73 yeni programın açıldığını duyurdu. Bu yeni programların üniversitelerdeki diğer bölümleri de etkileyeceğini ve dijital becerilerin tüm müfredatlara entegre edilmesinin önemini belirtti. Üniversitelerin programlarını belirlerken istihdam koşullarını dikkate alması gerektiğini de ekledi.