Merkez Bankası, eylül ayına ilişkin yayımladığı aylık fiyat gelişmeleri raporunda, enflasyonun enerji ve hizmet sektörlerinde daha belirgin olmak üzere tüm ana gruplarda gerilediğini açıkladı. Eylül ayında enflasyonun %2,97 arttığı, yıllık enflasyonun ise 2,59 puan düşüşle %49,38 seviyesine indiği belirtildi.

Edirne Surlarında Dehşet! Önce Cinayet İşledi Sonra İntihar Etti Edirne Surlarında Dehşet! Önce Cinayet İşledi Sonra İntihar Etti

Raporda, enerji fiyatlarının ılımlı bir seyir izlediği ve giyim, ayakkabı, dayanıklı tüketim malları gibi kalemlerde fiyat artışlarının hissedildiği ifade edildi. Hizmet sektöründe ise okula dönüş etkisinin enflasyonu artırdığına dikkat çekildi. Kira fiyatlarının ise sözleşme yenilemelerinin etkisiyle güçlü bir artış trendini koruduğu vurgulandı.

Ayrıca, üretici fiyatlarındaki artışın bir önceki aya göre yavaşladığı ve yıllık üretici enflasyonunun gerilemeye devam ettiği belirtildi. Bu süreçte, bazı göstergelerde aylık değişimler yatay seyrederken, diğer göstergelerde hafif bir artış olduğu da raporda yer aldı.