Güncel

Avrupa borsaları düşüşle açıldı! Yarın BİST'te durum nasıl olacak?

Avrupa borsaları, yeni haftaya kayıplarla giriş yaptı. Önemli endekslerde yaşanan düşüşler ve piyasalardaki hareketlilik ve yarın işleme başlayacak Borsa İstanbul'da durumun ne olacağının detayları haberimizde.

Abone Ol

Avrupa borsaları haftaya kayıplarla başladı

Avrupa borsaları, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Açılış sonrasında Stoxx Europe 600 gösterge endeksi, önceki kapanışa göre %0,5 azalarak 521,4 puan seviyesinde işlem görüyor. Almanya'nın DAX 40 endeksi ise %0,3 düşüşle 18.686 puan seviyesinde bulunuyor.

İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya borsalarında durum

İngiltere'de FTSE 100 endeksi %0,7 değer kaybıyla 8.196 puanda, İtalya'da MIB 30 endeksi %0,6 azalarak 34.392 puanda seyrediyor. Fransa'da CAC 40 endeksi %0,9 düşüşle 7.657 puan, İspanya'da IBEX 35 endeksi ise %0,5 gerilemeyle 11.199 puanda işlem görüyor.

Avro/dolar paritesi

Cuma günü %0,3 artışla 1,0908 seviyesinden kapanan avro/dolar paritesi, şu sıralarda önceki kapanışa göre %0,2 azalarak 1,0890 seviyesinden işlem görüyor.

Küresel piyasalar Trump gelişmesi sonrası karışık

Küresel piyasalar, hafta sonu ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde bulunulmasının ardından karışık bir seyirle yeni haftaya başladı. Bu gelişme, piyasalarda Trump'ın yeniden başkan seçilme olasılığının fiyatlanmasına neden oluyor.

ECB'nin faiz kararı piyasaların odağında

Analistler, bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının piyasaların dikkatle takip edeceği bir konu olduğunu belirtiyor. Bugün, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları yatırımcılar tarafından yakından izlenecek. Fed'in bu yıl faiz indirimine başlayacağı beklentileri sürüyor ve yatırımcılar, Powell'ın açıklamalarından bankanın gelecekteki politikalarına dair daha fazla ipucu arıyor.

BİST'te Durum Ne Olacak?

Analistler, yarın açılacak olan Borsa İstanbul'un ise güne düşüşle başlamasının beklendiğini ifade ediyor.