İnternetten alışveriş kabusa dönüştü

İstanbul 2 Nolu Baro'ya üye olan avukat E.T., bir internet sitesinde gördüğü bahçe mobilyası ilanına ilgi gösterdi. İlan sahibiyle iletişime geçerek ödemeyi gerçekleştirdi. Ancak kısa bir süre sonra dolandırıldığını fark etti. Dolandırıcılar, E.T.’ye ödemenin yanlış yapıldığını söyleyerek, paranın iadesinin 30-40 günü bulacağını iddia etti.

Dolandırıcılığın ötesinde cinsel taciz ve şantaj

E.T., ödemenin yapıldığı e-ticaret platformunu aradığında dolandırıldığını anladı. Ardından ilan sahibiyle tekrar iletişime geçtiğinde, işler daha da kötüleşti. E.T., bu süreçte tehdit, cinsel taciz ve şantaja maruz kaldı. Dolandırıcılar, paranın geri verilmesi karşılığında ahlaka aykırı taleplerde bulundu.

"Benimle yatarsan paranı veririm"

Abdüllatif Şener'in oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi! Abdüllatif Şener'in oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi!

Olayın vahameti, dolandırıcıların E.T.’ye yönelik cinsel taciz içeren ifadeleriyle daha da büyüdü. Dolandırıcılar, "Benimle yatarsan sana paranı veririm," diyerek avukatı zor duruma soktu. E.T., yaptığı suç duyurusunda yaşadıklarını detaylıca anlatırken, dolandırıcıların "Ananı göndermezsen paranı göndermeyiz," şeklinde hakaret içeren ifadeler kullandığını da belirtti.

Savcılığa suç duyurusu yaptı

E.T., yaşadığı bu olayların ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Avukat, dolandırıcılık, cinsel taciz ve şantaj suçlarını işleyen şüphelilerin isimlerini savcılığa verdi. Ayrıca, kendisine gönderilen suç içerikli mesajların birer örneğini de savcılıkla paylaştı.