DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara İl Başkanlığı'nda düzenlenen Ankara 2. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Babacan, "Cumhurbaşkanı olsam, ekonomi yönetimine on tane sapasağlam, dürüst ve ehil insanları koyarım. Haftada sadece iki kere ikişer saatlik toplantıyla bu ülkenin ekonomisini en geç iki yılda düzeltirim," dedi.

2024-KPSS: Alan Bilgisi Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı 2024-KPSS: Alan Bilgisi Oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

"İşin Ehlini İş Başına Getirmek Gerekir"

Babacan, ekonomi yönetiminde işin ehli ve dürüst insanlara yer verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Yapılması gereken, işin başına işin ehli insanları ve dürüst kadroları koymak ve iyi koordinasyon sağlamaktır," diye konuştu. Babacan, ekonomik sorunların yanı sıra eğitime, dış politikaya ve sağlık sistemine de dikkat çekerek, bu alanlarda iyileştirmeler yapılması gerektiğini belirtti.

"Eğitim, Dış Politika ve Sağlık Sistemi Öncelikli"

Babacan, "Vaktimi eğitime, ülkenin dış politikasında açılan yaraları onarmaya, bozulan ve gittikçe perişan olan sağlık sistemini düzeltmeye harcarım. Asıl sorunlar orada," diyerek, eğitim, dış politika ve sağlık sisteminin öncelikli konular olduğunu ifade etti. Babacan, Türkiye'nin tüm dünyada itibarlı ve saygın bir ülke olması için dış politikada da iyileştirmeler yapılması gerektiğini vurguladı.

"Ekonomiyi Düzeltecek Dürüst ve Ehil Kadrolar"

Ali Babacan, "İnanın ben şu anda bu ülkenin cumhurbaşkanı olsam, on tane sapasağlam ekonomi yönetimine dürüst ve ehil insanları koyarım. Haftada da sadece iki kere ikişer saatlik toplantıyla bu ülkenin ekonomisini en geç iki yılda düzeltirim. Bu kadar basit," diye konuştu. Babacan, iyi bir koordinasyonla ekonomiyi kısa sürede düzeltebileceğine inandığını belirtti.

DEVA Partisi lideri, ekonomik sorunların çözümü için liyakatli ve dürüst yöneticilere ihtiyaç olduğunu ve bu sayede ülkenin ekonomisinin düzelebileceğini savundu. Babacan, hükümetin mevcut ekonomi politikalarını eleştirerek, Türkiye'nin ekonomik durumunu iyileştirmek için radikal değişikliklere gidilmesi gerektiğini ifade etti.